Aktuality

Návrh programového prohlášení vlády - stanovení zákonných pravidel pro pohyb na horách

15.5.2018

Návrh programové prohlášení vlády ANO a ČSSD v otázce cestovního ruchu považuje za prioritu stanovení zákonných pravidel pro bezpečný pohyb a pobyt návštěvníků na horách v letním i zimním období, jejichž součástí bude také jasná definice postavení Horské služby ČR jakožto další složky IZS včetně odborného vzdělávání pro její pracovníky.

Informace vyplývá z textu návrhu programového prohlášení, který přinesla agentura ČTK v plném znění.

Český spolek horských průvodců vítá jasné vymezení zákonných pravidel, které mají vliv na bezpečnost návštěvníků v horských oblastech, ale i na poskytování služeb cestovního ruchu.

Michal Lollok, předseda ČSHP